ACTIVITEITEN

Programma’s

PROGRAMMA

Volwassenen

Je kunt op Charme elke dag uit verschillende disciplines kiezen: beeldende kunst, theater, dans, schrijven, zang, houtbewerking en soms fotografie en video. Iedere avond worden de programma’s bekend gemaakt bij het informatie-vuur. De programma’s lopen synchroon met de jeugdactiviteiten. Dus als je kinderen op Charme hebt kun je gewoon meedoen. s’ Avonds na het avondtheater (om 19.30 uur, niet te missen!) zijn er meestal nog wat activiteiten in de vorm van een lezing, yoga, en een muziekwerkplaats voor muzikanten. Waar overdag de kinderen alle ruimte hebben, liggen de jongste (t/m 11 jaar) vanaf 22.30 uur op bed en is er alle ruimte voor een volwassen sfeer. Na het vuurpraatje zijn er vaak nog voorstellingen op locatie.

De activiteiten voor volwassenen en jeugd zijn van 10:30-12:30 uur en van 14:00-16:00 uur.

PROGRAMMA 3-5 jr

Kleuters

Voor de kleintjes vanaf 3 jaar is er de kleuterkreek, een veilige plek met zandstrand aan het riviertje. Een vaste medewerker combineert zorgzaamheid met vrij spelen en verrassende programma’s. 

PROGRAMMA 6-8 / 9-11 jr

Kinderen

Gezien worden en nabijheid  is in deze groep essentieel.  Elke dag zijn er kunstzinnige activiteiten, maar ook gewoon lekker spelen met elkaar bij het riviertje! Denk aan improvisatie opdrachten, een avonturentocht over het terrein of een reusachtig droomhuis bouwen. Vaak wordt er per week gewerkt aan een korte presentatie voor de ouders.

PROGRAMMA 12-15 jr

Jongeren

Bij de jongeren gaat het om je eigen plek vinden in een groep. Samen steeds weer nieuwe dingen verzinnen. Overdag geven medewerkers een spannend programma vorm, maar ’s avonds kun je lekker hangen bij je eigen vuur. Vaak wordt er gewerkt aan een theaterproductie met licht en geluid op een bijzondere locatie op het terrein. Mogelijk: showdance, videoclip, poëzie, theatervechten, uitslapen, een nachttocht… Je wordt 100% serieus genomen. 

De jongerengroep worden vaak in twee aparte (leeftijds-)groepen gesplitst. Per groep zijn er dan maximaal 15 jongeren.

  • Jongeren kamperen op dezelfde plek als de ouders/begeleiders.

Voor als je nog meer wilt weten…