VOOR ALS JE NOG MEER WILT WETEN

Veelgestelde vragen

 • Kun je een tent bij Charme huren?

  Iedereen brengt zelf z’n kampeerspullen mee. Je kunt wel een blokhut, keetje of baraka huren, deze zijn alleen ingericht met tafel, stoelen en bedden.

 • Ik hoef niet zo nodig met activiteiten mee te doen, zijn er andere tarieven voor alleen kamperen?

  Charme is eigenlijk geen camping in de zin dat je er alleen kunt kamperen. De tarieven zijn gebaseerd op deelname. Of je meedoet, hoe vaak en waaraan, daar ben je natuurlijk helemaal vrij in.

 • Kan iemand een nachtje logeren?

  Charme is een besloten groep van zaterdag tot zaterdag. Het is niet mogelijk dat mensen (familie/vrienden) van buitenaf op bezoek komen. Ook niet om Charme-deelnemers op te halen en alvast een dagje eerder te komen.

 • Kan ik een tentje bij een blokhut plaatsen?

  Jazeker, daar is altijd ruimte voor.

 • Hoe is het weer in Midden Frankrijk?

  Over het algemeen is het weer in dit gebied beter dan in Nederland. We zitten “onder de regengrens”. Dit biedt natuurlijk geen garanties voor altijd mooi weer. Overigens: wanneer het weer tegenzit is er voor elke groep een dak boven het hoofd.

 • Huisdieren?

  Helaas, huisdieren kunnen niet komen. We hebben hele goede ervaringen met een dierenpension in de buurt, maar vooral vroeg boeken omdat deze snel vol zijn. In de routebrief staan hier de gegevens over. Er is één terreinhond, Jello, een Zwitserse herder die graag met kinderen speelt.

 • Is er voldoende ruimte voor campers en caravans?

  Ja, kan overal. Ook zijn er in totaal een 40-tal stroompunten. Let wel: je kunt op Charme niet je chemische toilet legen doordat onze afwatering met biologische afbreeksysteem werkt.

 • Kan ik ergens boodschappen doen?

  De Intermarché is ± 3 km.
’s Ochtends kan er brood op het terrein worden afgehaald.

 • Kan ik eerder op het terrein aankomen?

  Je kunt bij Charme niet eerder komen of langer blijven. Alle wisselingen zijn op de zaterdag. Op de eerste dag van je verblijf kun je pas vanaf 14.00 uur het terrein op. Het vertrek is uiterlijk 12.00 uur.

 • Is er mogelijkheid om met iemand mee te rijden?

  Charme heeft geen organisatie in onderlinge reizen. Op het Charme-platform gedeelte van de website kun je wel contact maken om met iemand mee te rijden of mensen in jouw auto mee te nemen.

 • Een leeftijdsgroep is volgeboekt, wat nu?

  Kleinschaligheid en beperkte groepsgroottes vormen een belangrijk deel van onze kwaliteit. Je kunt gebruik maken van de wachtlijst. Bij annuleringen of verschuivingen krijg je dan direct bericht.

 • Kan mijn kind in een andere leeftijdsgroep?

  Soms willen kinderen naar een oudere groep, of in de groep bij een vriendje van een andere leeftijdsgroep. In principe vinden we dat een kind de plek moet innemen die bij de leeftijd past: soms ben je een junior, soms ben je een senior in je groep.
Normaal gesproken gaat een kind of jongere dus gewoon naar zijn eigen leeftijdsgroep. Alleen bij uitzondering wordt hiervan afgeweken na overleg met ouder/verzorger.

 • Is Charme geschikt voor verstandelijke / lichamelijke beperkingen?

  Alleen als de verstandelijke handicap zeer licht is kan worden deelgenomen, echter altijd in overleg met Charme. Een handicap is meestal een grotere belasting voor onze medewerkers en kan ten koste gaan van de aandacht voor de rest van de groep.
  Lichamelijke handicaps: het terrein is lastig voor rolstoelen door de grootte, de hoogteverschillen en de bospaden.

 • Moet je al wat kunnen bij Charme?

  Sommigen denken dat je al ervaring moet hebben met allerlei kunstdisciplines. Maar de programma’s zijn er altijd op gericht dat zowel beginners als gevorderden er veel plezier aan beleven. Deze mix van deelnemers werkt prima.

 • Is Charme leuk voor alleengaanders?

  Jazeker, er komen vaak mensen alleen, ook bij CHOC. Door de aard van de activiteiten maak je al snel contact met anderen.

 • Hoeveel tentplekken zijn er?

  Er is altijd voldoende ruimte, er zijn geen afgebakende kampeerplekken. De verschillende velden hebben wel aparte bestemmingen, een veld voor families en een veld voor alleen volwassenen. CHOC en CLAN hebben hun eigen terrein. Auto’s gaan na het lossen van de bagage naar het parkeerterrein.
 Op het betreffende veld krijg je tips van onze medewerkers en mag je zelf je plek uitzoeken.

Zit je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.